top of page

Logboek 2015 Herfst - Winter

Herfstfair Orvelte

Zaterdag 5 en zondag 6 september was de Brink van Orvelte weer gevuld met bijzondere standhouders. Het thema"Brocante" gecombineerd met diverse andere passende stands geeft iedere keer weer een mooi en gevarieerd aanbod. Met het museumdorp Orvelte als extra attractie erbij is het een echte aanrader voor een leuke dag uit

Pompoenmarkt Kaasboerderij "De Stelp" in Oldeberkoop

Zaterdag 12 september gaven de jongens van Pakhuis 45 (mijn twee zoons Rienk en Jesse) acte de préséance op de Pompoenmarkt in Oldeberkoop. Een leuk evenement wat haar naam zeker eer aan doet met het enorme aantal pompoenen die er aanwezig waren. Voor de verkoop maar ook de catering had doorgeborduurd op het thema en heerlijke pompoengerechten bereid.

Omdat ik zelf niet hoefde te werken kon ik mooi met mijn moeder langs de kraampjes, met haar 88 jaar genoot ze van alle moois en lekker.

"Sloepleven" in Langweer

Zondag 13 september was Pakhuis 45 samen met een aantal andere LiF (Leven in Friesland) collega's te gast bij "Langweerder sloep" in Langweer. Tijdens hun Open Dag werd er een kleine, knusse fair gehouden. Wát een leuke dag!

Voor meer informatie: www.langweerdersloep.nl

Herfstfair in Vaassen

Bij het prachtige Kasteel Cannenburgh in Vaassen vond op 19 en 20 september een Herfstfair plaats, georganiseerd door

B-Event. Vele standhouders met zeer gevarieerd aanbod zorgden voor een mooi Fair. Weerman Piet Paulusma kwam de feestvreugde nog verhogen en het zonnige weer was de kers op taart.

Inkoop Portugal 2015

Eind september reisden we op ons gemakje naar het Zuiden. Het is ieder jaar weer feest om in Spanje en Portugal de wagen vol te laden met bijzondere en natuurlijke spullen.

In de Zuidwest Algarve, waar ik een soort van tweede leventje heb, richtte ik op de veranda van vriendin Monika weer even mijn pop up store in. Het was meteen een warm weerzien met vele vrienden en bekenden met pompoensoep, haversmoutappeltaart en heerlijke vino tinto en branco

Inkoop Polen 2015


Voor de drukke laatste maanden van het jaar moeten er natuurlijk extra mooie natuurlijke spullen ingekocht worden. Al rondreizend langs onze vaste adresjes in Polen vonden we ook weer mooie en verrassende nieuwe spullen. Heel bijzonder was de ontmoeting met een kunstenaars collectief waar ik een prachtige collectie handgemaakte tassen van kocht. Blijmakers in optima forma!

In de bergen stonden we 's morgens op met -9 graden vorst en zaten we om 12.00 uur lekker in het zonnetje een broodje te eten met 20 graden en een zon.....

Love my life!

Pop up-store en styling Rinsma Fashion


In november was Pakhuis 45 weer drie dagen te vinden bij Rinsma Fashion in Gorredijk. Wát een heerlijke"thuiswedstrijd"

Tussen alle modemerken die je maar kunt bedenken, stond ik met mijn collectie schapenvachten en andere Blijmakers op de eerste etage. Een fantastische entourage voor een pop up store. Ook de zaak was gedurende de gehele maand november gestyled met mijn schapenvachten.

Ik ben blij en trots dat Pakhuis 45 matched met zo'n super mooi modeconcept. Kijk voor meer informatie op https://www.rinsmafashion.nl/

"Spirit of Winter" bij Paleis 't Loo

Van 18 t/m 22 november sloeg Pakhuis 45 haar tent (letterlijk) op in de lange Laan van Paleis 't Loo voor de 'Spirit of Winter" buitenfair. In een mooie pagodetent werd de collectie samen met vriendin Tineke gestyled en het was weer een feest om in deze sfeervolle setting klanten te ontvangen. Duizenden bezoekers werden stuk voor stuk persoonlijk welkom geheten door heuse lakeien, die voor iedereen een vriendelijk woordje hadden.

Voor volgend jaar staat deze fair alweer in de agenda.

Winterfair Orvelte


Op 28 & 29 november vond in het altijd sfeervolle Drentse museumdorpje Orvelte op de jaarlijkse Winterfair plaats. Helaas zijn de foto's verloren gegaan door de wisseling van mobile telefoon. Erg spijtig, maar niet getreurd; ik vond een prachtig filmpje van de organisatie.

Ook voor 2016 staat deze fair weer op de agenda.

Kerstmarkt Bourtange


De eerste kerstmarkt van 2015 was op

5 & 6 december in het prachtige Groningse vesting stadje Bourtange. Drie weekenden in december vindt daar een gezellige en goedbezochte kerstmarkt plaats. Pakhuis 45 was er alleen het eerste weekend.

Kerst in de Vesting


In het altijd al mooie Overijsselse vestingstadje Elburg waande je je op 12 en 13 december in de tijd van Charles Dickens. In werkelijk alle straatjes waren de huizen, winkels, cafeetjes en restaurants in stijl gedecoreerd, alle bewoners en kinderen gekleed in Dickensstijl. Een sprookjesachtige entourage voor een kerstmarkt. Het waren twee hele mooie dagen achter de kraam. Ik maak een diepe buiging voor de organisatie en de bewoners van de vesting voor zoveel inzet en enthousiasme.

The Royal Christmas Fair

Voor het tweede jaar achtereen werd van 17 t/m 23 december langs de Hofvijver in Den Haag "The Royal Christmas Fair"georganiseerd.

Een week lang ontving ik op deze sfeervolle locatie mijn klanten in een prachtige Pagodetent, waar ik voor deze

"koninklijke" gelegenheid een mooie kroonluchter had opgehangen. Mijn formule Puur & Pronk vierden er hoogtij. Het waren zeven topdagen met dagelijks duizenden bezoekers. Alle ingrediënten om optimaal in de kerststemming te komen waren aanwezig; super leuke standhouders,

prachtige sfeer verlichting, de enige echte Kerstman, een mooi gevarieerd aanbod van foodtrucks, Dickenskoortjes die Christmas Carols zongen, Glühwein, warme chocolademelk, vuurkorven en iedere avond een indrukwekkende lichtprojectieshow op het Eerste Kamer gebouw. Al met al een hele fijne en mooie werkplek zo vlak voor de kerst.

Ook volgend jaar is Pakhuis 45 zeker weer van de partij!

Midwintermarkt Katlijk


Op 27 december, ook wel derde Kerstdag genoemd stond ik met Pakhuis 45 op de Midwintermarkt in Katlijk tijdens het Sint Thomasluiden.

Het Sint Thomasluiden is een oud volksgebruik. Vroeger was dit gebruik in grote delen van Friesland erg populair. Nu wordt deze traditie nog in slechts twee dorpen gehouden: Katlijk en Oudehorne. Het Sint Thomasluiden was bedoeld om de boze geesten aan het einde van het jaar te verdrijven. Ter opluistering ervan is er een kleine Midwintermarkt en concertjes in het sfeervolle kerkje.

Klein, knus en buiten....ik hou ervan!

Landlopersdag


"Dat is echt iets voor jou" riep een collega standhouder en zo kwam het dat ik dinsdag 29 december afreisde naar het Gevangenismuseum in het Drentse Veenhuizen. Daar wachtte een marktkraam in een grote tent samen met andere leuke standhouders.

Ruim drieduizend bezoekers bezochten deze negende editie van de Landlopersdag, een gezellige dag vol (straat)theater, muziek, demonstraties en marktkraampjes waarbij de Landlopers, de oorspronkelijke bewoners van Veenhuizen, centraal stonden.

Bezoekers keken hun ogen uit naar de veelal vreemde figuren die druk bezig waren met hun werkzaamheden. Een lantaarnaansteker schuifelde met zijn handkar over het binnenterrein van het museum om de lantaarns aan te steken en de veldwachter had problemen om de Landlopers in bedwang te houden tijdens een exercitie.

In het museum was er ook van alles te beleven: demonstraties van oude ambachten zoals het spinnen van wol en het knopen van hangmatten. Kinderen konden plaats nemen in een oud schooltje om het ‘aap-noot-mies’ te leren.

Daarnaast was er een tentoonstelling ingericht over de gezondheidszorg in Veenhuizen . De eerste zorgverzekering in Nederland werd ingevoerd door de Maatschappij van Weldadigheid. Voor een cent per week, die werd ingehouden op de verdiensten, was elke kolonist verplicht verzekerd.

Volgend jaar zal de Landlopersdag voor de tiende keer georganiseerd worden. Dit jubileum zal groots worden gevierd en als het mij ligt is Pakhuis 45 er weer bij, want mijn collega had gelijk....dit was net iets voor mij :)

bottom of page