top of page

 Pakhuis 45 maakte sfeervolle reizen langs Nederlands mooiste markten, fairs en evenementen. Inmiddels doe ik het wat rustiger aan, maar lees hier over mijn belevenissen, de mooie mensen die ik ontmoette en de ontdekkingen die ik deed. 


Logboek 2015 Lente - Zomer

Lammetjesdag Hijken

Zondag 22 maart 2015 was Pakhuis 45 present op de Lammetjesdag bij Schaapskooi Hijkerveld, georganiseerd door Stichting Drents Landschap. Honderden kinderen met hun ouders kwamen de eerste lammetjes knuffelen en meedoen aan de vele activiteiten rondom de schaapskooi. Een mooie blije eerste lentedag!

Lentemarkt Jonkersland

Op zondag 29 maart vond er in het dorpshuis van Jonkersland voor de 5e keer de Lentemarkt plaats. Een gezellige en kleinschalige markt met tevens het weerzien van veel oude bekenden, want mijn grootouders woonden in Jonkersland, dus ook mijn "roots" liggen daar voor een deel.

Het was een mooie dag!

Groei & Bloei op Opfraeylema

Tweede Paasdag werd er door de afdeling Groei en Bloei Appingedam, Slochteren e.o. een Tuin en Lifestyle Fair georganiseerd

Diep onder de indruk was ik van de prachtige statige Fraeylemaborg. Wat een mooi bewaard Gronings monument. Het was echt super fijn om op deze Fair te staan.

Vlootdag Harlingen​

Op zaterdag 11 april 2015 stond Pakhuis 45 op de Vlootdag.

Een mooi, sfeervol en goed georganiseerd evenement rondom de oude haven van Harlingen. Dat we aan het eind van de dag door storm en regen werden uige(z)waaid mocht de pret niet drukken.

Scandinavië-XL

De prachtige tuinen van Kasteel Groeneveld in Baarn verkeerden gedurende het laatste weekend van april in Scandinavische sferen en Pakhuis 45 was erbij!! 

Koningsmarkt Joure

Op Koningsdag 2015 stond Pakhuis 45 'koninklijk" te wezen met oudste zoon Rienk en zijn "prinses" Simone achter de kraam. Een stralende dag met lekker veel bezoekers in het mooie Heremastatepark in Joure.

Pakhuis 45 is "LiF -proof" bevonden!


Eind april bezocht Lotte Snelder van LiF, Leven in Friesland, de thuisbasis van Pakhuis 45 in Gorredijk. We bleken genoeg in huis te hebben om een LiF Hotspot te worden, iets waar ik best een beetje trots op ben.


LiF is een online lifestylemagazine met allemaal leuke tips over hoe je Friesland op zijn best kunt ervaren en beleven. Op de site vind je bijzondere adressen verdeeld in 4 thema’s, maar ook blogs, recepten, een LiF agenda en andere leuke nieuwtjes over Friesland. Hier wil je toch niets van missen! LiF staat voor Leven in Friesland.

Bezoek, ga en ervaar het zelf http://www.leveninfriesland.com/

Puur & Anders Fair


Ik vond het een eer om op deze mooie en perfect georganiseerde Fair te mogen staan in Putten.

Om tot de zorgvuldig geselecteerde standhouders te worden gerekend en het keurmerk "Puur en Anders" op gestempeld te krijgen, daar ben ik heel blij mee. Het was heerlijke dag!!

Hellumerfair


Klein Knus & Buiten....daar hou ik het allermeest van en die drie elementen waren op de Hellumerfair in het Groningse Hellum voor de volle 100% aanwezig. Wat was dit een mooie stralende Hemelvaartsdag!!​

Hip and Happening Markt


Je zou het misschien niet verwachten maar Appingedam heeft "HET"

De Hip en Happening markten móet je een keer meegemaakt hebben!

Wat een verscheidenheid aan standhouders en ik zag met name de Retro en Vintage liefhebbers er watertanden. Natuurlijk staat een schapenvacht in elk interieur, dus ook Pakhuis 45 voelt zich er helemaal thuis.

Het is elke keer weer een feestje op alle fronten.

Brinkfair Vries


Deze leuke fair in het Drentse Vries werd door mijn twee zoons Rienk en Jesse voor hun rekening genomen. Blijkbaar heeft mijn liefde voor schapenwol aanstekelijk gewerkt want ze staan even enthousiast achter de kraam als ik. Natuurlijk ging ik even een kijkje nemen, samen met mijn moeder van 87. Ook een "winkelmevrouw" die het klappen van de zweep nog steeds kent. Ze voorzag "De jongens van Pakhuis 45" natuurlijk nog even van wat verkoop tips and tricks.

Brocante Voorjaarsfair Orvelte


Voor Pakhuis 45 voelt deze fair als een 'thuiswedstrijd". Met het pittoreske museumdorp Orvelte als decor is dit één van de fijnste locaties om als standhouders " je tent op te slaan"

Dit keer namen "De Jongens van Pakhuis 45" de honneurs waar omdat ik in Portugal verbleef.

Bosrandfair


Theehuis "De Bosrand" in Norg organiseert ieder jaar een sfeervolle Fair rondom het Theehuis en in het boslaantje ernaast. Een kleine maar hele gezellige Fair met een divers scala aan standhouders.

Zomerfair Klijndijk


Onder de rook van Emmen ligt Klijndijk. Klein maar fijn!

Het erf van de prachtige statige Drentse boerderij was werkelijk prachtig gedecoreerd en er was een prima samenstelling qua standhouders. Ook hier weer de drie favoriete ingrediënten van Pakhuis 45: klein, knus en buiten.Een diepe buiging voor de organisatie, ik heb me als standhouder zelden zó welkom gevoeld.

Midsummerfair


Deze Fair bij de Oranjerie in Zeijen is een klassieker.

Er is jarenlange ervaring op het gebied van organisatie en dat merk je, alles loopt er gesmeerd... Mooie decoratie, fijne catering en een

mooie samenstelling van standhouders en hele leuke styling grapjes zoals een linnenrek met plaids en het opschrift "Roseetje op een plaidje" en een heuse typmachine waar de bezoekers hun bevindingen kunnen uittypen waarop hun boodschap vervolgens in een boom wordt gehangen....Kortom een hele leuke Fair!

Lepeltje Lepeltje Zwolle


Zondag 12 juli was ik present op de markt van "Lepeltje, lepeltje" in Zwolle

Een nieuw, sprankelend festival met de fijne ingrediënten eten,cultuur en markt. De foto's spreken voor zich!

Zomermarkt Téatertún 


Voor het derde jaar op een rij was Pakhuis 45 aanwezig op de Zomermarkt in de prachtige Téatertún in Rijs. Deze tuin is werkelijk een sprookje....

En deze droomlocatie samen met hele fijne collega standhouders, gezellig publiek en een goed gevuld open podium, maakt het ieder jaar weer tot een feest om er te staan met je kraam.

Grand Café 't Gerecht in Heerenveen gaat voor schapenwol!


Vrijdag 17 juli heeft Pakhuis 45 de loungebanken van het terras van Grand café 't Gerecht - the place to be - in Heerenveen, van heerlijke schapenvachten voorzien. Wat een super leuke order en

het resultaat mag er zijn!

Ik ga op reis en neem mee....de allermooiste schapenvachten!


Eind juli ben ik weer op reis geweest en heb ik weer een fantastische collectie schapenvachten samengesteld met heel veel grijs!! ‪#‎lekkerzachtschapenvacht‬#‎lovemylife‬ ‪#‎reizenisrijkdom #blijmakers

Festival der Zoete Verleidingen


Op 6, 7 en 8 augustus was het weer zover!

In het Drentse Sleen vond één van mijn fijnste festivals plaats. Als je hier niet blij en vrolijk wordt heb je een serieus probleem ;)

Een festival met de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, serviezen, fruit, workshops, muziek, kinderactiviteiten en nog veel meer....

Pakhuis 45 grossiert er met zachte- én zoete verleidingen, want naast schapenvachten verkoop ik hier ook de heerlijk zoete drankjes van Alambik uit Midwolda.

Voor meer informatie: http://www.alambik.nl/

Zomermarkten Harlingen


Gedurende de zomermaanden juli en augustus is Pakhuis 45 iedere donderdag te vinden op de altijd gezellige Zomermarkten.

Van 14.00 tot 21.00 uur in de binnenstad van Harlingen.

Tuinfair "Tuin bij de Wildernis"


15 & 16 augustus vond in het Friese Sondel weer de gezellige en knusse Tuinfair plaats. In een paradijselijke tuin vol bloemen en planten is het goed vertoeven als standhouder. Al dwalend door de plukvelden vol dahlia's en andere bloemen mag je je eigen boeket plukken, een kans die de meeste bezoekers niet onbenut laten. Een zorgvuldig samengesteld deelnemersveld aan standhouders zorgt voor een super leuke fair.

bottom of page